Irina Stratulat

S-a născut în orașul Râmnicu Vâlcea, într-o familie de artiști: tatăl – profesor de muzică –dirijor, mama actriță iar sora sa – violonistă. Astfel, la vârsta de 4 ani, după ce a primit cadou o pianină, a descoperit dragostea pentru acest instrument, urmând să se dedice în totalitate studiului acestuia și mediului artistic puternic dezvoltat în familia sa.
A urmat Liceul de Artă din orașul natal, iar, în paralel, cursurile de tehnică pianistică interpretativă ale maestrului Walter Krafft. În tot acest timp a dezvoltat și o susținută activitate interpretativă ca acompaniator al coralei condusă de tatăl său, alături de care a participat la nenumărate concerte, recitaluri, concursuri și olimpiade. În ultimul an de liceu, alături de colega sa, naista Claudia Iordache, a înregistrat un CD cu muzică de Crăciun dorind să valorifice astfel pagini celebre atât din repertoriul universal, cât și, mai ales, din cel românesc tradițional de Crăciun.
Și-a desăvîrșit studiile în cadrul Universității de Muzică din București la clasa prof. Viorica Rădoi și Conservatorului din Craiova – la clasa prof. Dragoș Călin.

Ca profesionist, a îmbinat cu măiestrie calitățile artistice cu abilitățile organizatorice, ocupând mai întâi postul de Consultant artistic al Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, apoi șef de secție programare artistică în cadrul Operei Române Craiova. În paralel a dezvoltat o carieră pedagogică ca profesor de pian și corepetitor în cadrul Liceului de Artă din Râmnicu Valcea, unde este angajată și în prezent. Pentru dobândirea competențelor organizatorice și valorificarea abilităților sale de leader, a urmat cursurile de Politică externă și diplomație din cadrul Institului diplomatic Român și cursurile de Management oferite de Avangarde Bussines Academy urmand sa profeseze ca manager de marketing si organizare de evenimente.

Ca pianist, a susținut numeroase concerte și recitaluri atât în țară cât și în străinătate, alături de Corala Seminarului ”Antim Ivireanul,” Corala Academica Euphonia a Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”, orchestra ”I Solisti di Napoli” – Napoli, Italia, recital de vioară și pian alături de violonistul Octavian Gorun – Sofia, Bulgaria, recitaluri de poezie și pian, Concert alături de studenții Conservatorului din Craiova de ziua Culturii Naționale Românești, concerte și recitaluri alături de elevii Liceului De Arta Râmnicu Valcea, concerte umanitare alături de renumiți soliști vocali din țară (Diana Țugui, Sandor Balla, Costel Busuioc, Camelia Clavac, s.a)